мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Мезотерапията – полезна дейност за вашето лице и тяло

Често практиките по мезотерапия се делят на два вида – за главата и за тяло. Да, мезотерапията за главата е пригодена към обогатяване и стимулиране на кожата на вашето лице, придавайки ѝ качествен и хубав външен вид. Освен това, мезотерапията за тяло включва и други важни предимства, да речем поощряване изгарянето на мастните участъци. А сега чрез текста да видим задължителните неща, които да запомните за всеки от двата типа мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросната мезотерапия е създаден за лицето, областта на шията. Основната ѝ цел е да достави на вашата кожа важните витамини, минерали и други полезни вещества . Поради каква причина е потребна мезотерапията за вас? Знайте, че с всяка година по лицето се появяват неизбежни белези на стареене. Въпросните биват да кажем увисване на кожата, намаляване на нейния свеж вид, различие на тена и, разбира се, възникване на бръчки. Мезотерапията ще ви бъде от помощ да избегнете тези гадни ефекти и да поддържате чистия и очарователен външен вид на вашето лице. Резултатите от използването на мезотерапията за вашето лице съдържат трайно получаване на по-млад вид на кожата, лишаване от линии и бръчки, едновременно с премахване на нежеланите торбички и тъмни кръгове около очите. Съвсем малко чудо, оформящо кожата на лицето да има излъчване приблизително до свежо.

2. Мезотерапия за тяло – както споменахме, мезотерапията за тяло се различава от тази за лице по своето предназначение и действия. Терапията служи по-скоро към редуциране на излишните мазнини и постигане на въпросната област от телата ни в исканите размери. Този похват действа чрез въздействие към алфа – и бета – рецепторите на мазнините и техните клетки. Нека да ви опишем максимално простичко как по-точно действат тези рецептори. Може да се каже, че същите служат за начална и крайна точка за мазнините. С други думи през алфа – рецепторите тези клетки получават мазнини за складиране, докато бета – рецепторите извеждат мазнините само когато се нуждаем от извънредно количество жизненост . Именно в тези моменти действа мезотерапията като метод. Поставените чрез мезотерапията нужни вещества подтиква действието на бета – рецепторите за да се постигне отърваване от на мазнините и също да спират повторно приемане на мазнини в съответните клетки чрез алфа – рецепторите. Това е начинът се постигат много радващи за човек следствия. Според областта на приложение на мезотерапията, тези хубави резултати могат да включват намаляване и орелефяване на коремната област, горната част на краката, областта на задните части или мускулите на ръцете. Освен всичко, чрез мезотерапията ще се стигне до заглаждане на целулита и смъкване на обиколките на тялото. Вече знаете, че, ако мечтаете за естетично и силно тяло, мезотерапията ще ви свърши работа за осъществяване на поставените цели.

мезотерапия 1
мезотерапия

На колко на брой процедури по мезотерапия трябва да се подложим?

Реално практиките по мезотерапия се правят в съвкупност от до три за лицето и 4-10 за тялото . Естествено, точният брой на мезотерапевтичните практики се свързва до голяма степен от вашите индивидуални условия и необходимости. Времето за процедурите по мезотерапия се движи в рамките на 3 седмици. След затваряне на съответния сеанс по мезотерапия с предварително определените на брой сеанси, нова сесия се извършва не по-рано след шест месеца. Спокойно разисквайте с вашия специалист броя на сесиите по мезотерапия и желаните крайни постижения. После изберете план за тяхното извършване, кореспондираща както на вашия личен график и потребности, така и на нуждите за ефикасност на мезотерапията.

мезотерапия 2
мезотерапия

Най-честите въпроси за мезотерапията

Решили сме, че ще приключим и с няколко основни въпроса за мезотерапията, които най-редовно получаваме от нашите клиенти. Питанията са свързани със същността на самата процедура по мезотерапия, страничните ефекти и рискованостите за прилагането ѝ , също и характеристиките на слаганите в нея субстанции. Разберете в сега цялата информация, която искате да научите за мезотерапията.

мезотерапия 3
мезотерапия

Поражда ли се вероятност от възникване на странични ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията не допуска възможност от възникване на неочаквани алергични реакции за никого. Фактически практиката по мезотерапия се случва с много малка игла, която не допуска вероятността за забелязващи се и трайни наранявания на човешката кожа. Разбира се, има случаи, в които може да се видят незначителни червенини, сини точки или засилено усещане на обработената кожа. Все пак говорим за краткотрайни реакции, които изцяло минават само за дни. За реакция на непоносимост изобщо/ в никакъв случай не може да става въпрос, защото в мезотерапията се използват хиалуронова киселинна субстанция, ценни субстанции, които са абсолютно безвредни за организма и се възприемат от него леко.

Наистина ли процедурите по мезотерапия не се усещат?

Да, сеансите по мезотерапия носят нулева болка на всички. За да повярвате , се сетете какво действително представлява мезотерапията. Една малка инжекция, чрез която в вашето тяло се инжектират ефективни и нутритивни вещества справящи се с най-честите проблеми с кожата – от стареене и увисване, до поява на акне, петна и оцветявания. Затова всъщност няма от какво да се притеснявате. Техниката по мезотерапия по никакъв начин не се обвързва с възникването на силна болезненост или нежелани усещания. Единственото, което можете да почувствате, може да е лекичко боцване или парене на третираното място.

мезотерапия 4
мезотерапия

Мезотерапия – полезни съвети

Представяме ви практични съвети за ситуациите, когато ще сте на мезотерапия. Тези препоръки са за това кое е необходмо и не трябва да се прави непосредствено преди и след мезотерапията, заедно с шансовете за по-голямо разтегляне на следствието от инжектирането. Следват основните ни съвети към всички, избиращи мезотерапията:

– единствено в кабинет на лекар – това е първият и най-вероятно най-ценен съвет, свързан с мезотерапията, който да не пренебрегвате. Мезотерапията трябва да се практикува само и единствено в при лекари или клиники, специализирали в тази сфера. Не се заблуждавайте от приказки, че манипулацията се прави елементарно и неусетно. Все пак говорим за личното ви здраве и личната ви красота, и не ви съветваме да ги поверявате в ръцете на случайни хора.

– максимално много информация – не се двоумете да търсите отговори и да настоявате за максимум знания по отношение на технологията по мезотерапия, която трябва да ви бъде направена, и откриващите се в нея ингредиенти. Колкото повече знаете всичко което предстои, още по-добре. Би било добре да поискате информация какви течности ще ви бъдат сложени. Интересувайте се дали продуктите са купени от фирмата производител или оторизирана фирма, разбира се, какви са гаранциите за качеството на съставките им. В случаите, в които процедурата по мезотерапия доказано се осъществява в тенденция с посочените настоящи образци в сферата, специалистите с удоволствие биха искали да отговорят максимално подробно на всякакви въпрос.

– не се подвеждайте по разходите за мезотерапията – ако все пак ви намекнат за направа на мезотерапия на доста по-ниска цена спрямо другите в сферата, помислете дали рискът е оправдан. Нашият екип ви молим да не правите никакви компромиси с качествената процедура по мезотерапия, понеже това по-нататък е възможно да доведе до формиране на нежелателни и чак отрицателни резултати за кожата на вашето тяло.

– непосредствено преди мезотерапията – съществуват определени вещества, за които трябва да не се оползотворяват тъкмо преди осъществяването на процедурата по мезотерапия. Като под „буквално“ в случая искаме да кажем пълни 24 часа преди съответната практика. Кои точно са тези непрепоръчителнин за употреба вещества? Като такива това са аспирина и всякакви съдоразширяващи вещества, но и различни алкохолни напитки. Често пиенето на непрепоръчителни вещества преди мезотерапия може да води до досадни следствия за здравния ви статус.

– буквално след мезотерапията – след правене на техниката по мезотерапия, е нужно да внимавате за специфични правила и добри хрумвания. За начало, часове след приключване на мезотерапията недейте да се гримирате. Къпането и съответно намокрянето на третираната област отново не е никак добра идея. Вторият ни съвет към всеки човек е за по-дълъг период, и по-конкретно два дни и две нощи или 2 х 24 часа след края на манипулационните действия по мезотерапия. Бъдете прецизни в посочения интервал да не се подлагате на тренировки или прекалени претоварвания , които ще доведат до пигментаци на лицето, а също така да не се подлагате на каквито и да е процедури с топлина сауна, парна баня.

– подарете си дълговременни следствия – както говорихме, стигането до продължителни ефекти от процедурата по мезотерапия сериозно се повлиява от индивидуалните ви постъпки и навици. Подсилването на реакцията на/ действието на мезотерапията е крайно свързано със спазването на определени хранителни програми, запазването на спортна форма и задаължително следването на здравословен живот. За повече информация относно най-добрите съвети след извършване на манипулацията по мезотерапия, говорете с избрания от вас специалист.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква роля изпълнява хиалуронът в мезотерапията?

Както неведнъж споменахме дотук в текста, заедно с всички витамини и полезни вещества, в мезотерапията се прилага и хиалуронова киселинна субстанция. Тази киселина представлява крайно идеална опция не изключително за мезотерапията, също и за много терапии в разкрасителната индустрия. Съществуват множесво причини за това. За старт, хиалуроновата киселинна субстанция е напълно естествена субстанция, която се синтезира от всеки организъм в обичайни условия. Освен това въпросната притежава характерни специфичности за запазване на овлажняването на кожата, завишаване на здравината ѝ и бавене на застаряването. Вижте главните преимущества на хиалуроновата киселинна субстанция, превръщащи ползването ѝ в мезотерапията така успешно за клиента:

1. Безопасна клиента – хиалуроновата киселина се счита за вещество, произвеждаща се в човешкия организъм. Това прави нейното поставяне през мезотерапията абсолютно сигурно. Тази киселина се поема много бързо от нашето тяло и не причинява каквито и да било тежки реакции от алергии или нежелани последствия. По каква причина реално е хубаво за нас инжектирането на хиалуронова киселинна субстанция със съдействието на мезотерапия или различни козметични терапии? Факт е, че с възрастта синтезът на хиалурон, за който прочетохте, сериозно отслабва. Този факт влияе зле на образа, гъвкавостта и подхранването на кожата. Даването на допълнително хиалуроново вещество с мезотерапията помага за опазване на младите качества на кожата и изличаване на най-различни кожни проблеми.

2. Навременни и ефикасни последствия – поставянето на киселината с хиалурон в мезотерапията и различните процедури на козметиката гарантира моментални и ефективни последствия за пациента що се отнася до положението на кожата му. Съответните скоростни и качествени следствия се гарантират при всякакви поставяния на хиалуронът в това отношение. При положение че говорим за цялостно възстановяване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък изличаване на всякакви бръчици, хиалуроновото вещество ще бъде особено полезна. Същите специфики на киселината с хиалурон я превръщат в желана и прилагана в процедурите по мезотерапия. Трябва да сте сигурни, че мезотерапията с хиалурон ще ви достави исканите последици и ще обнови видимо цялостното излъчване на третираната кожа.

3. Удължаване на добрия ефект – още едно доста полезно качество на хиалуроновата киселинна субстанция, правещо я изключително удобна за мезотерапия и разни козметични практики. Безспорното действие на хиалуроновата киселинна субстанция за кожата на човека се запазва за осезаемо удължен период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След приключването на споменатото време, съвсем спокойно може да се направи поредна процедура по мезотерапия или друга козметична сесия с присъствие на хиалуроново вещество, за да се пази здравословният и хармоничен вид на кожата.

4. Лесно и светкавично слагане – и не на последно място, процесът по въвеждане на хиалуронът в организма ни е безспорно лек и в същото време светкавичен за хората. Най-често той се случва от 10 до 15 минути. Без значение дали става въпрос за мезотерапия, филъри за бръчки по лицето или най-различни манипулации с хиалурон, не се наблюдават болезненост или неприятно усеане за клиента. Както научихте, просто може да усетите леко убождане или чувство за парене на въпросното място. Тези реакции , естествено, минават скоро след края на инжектирането.

С Аестетика клиник ще станете съвсем спокойни за полезността и сигурността на предлаганите процедури по мезотерапия. Нашите специалисти са придобили доказани умения и голям опит в този бранш, а използваните продукти за мезотерапията, са само и единствено с най-доброто качество. Повярвайте на Аестетика клиник и ще получите изумителни последствия спрямо хубавия и качествен външен вид!

Мезотерапия
Мезотерапията – полезна дейност за вашето лице и тяло
На колко на брой процедури по мезотерапия трябва да се подложим?
Най-честите въпроси за мезотерапията
Поражда ли се вероятност от възникване на странични ефекти от мезотерапията?
Наистина ли процедурите по мезотерапия не се усещат?
Мезотерапия – полезни съвети
Каква роля изпълнява хиалуронът в мезотерапията?