протеини

протеини

Каква е същността на протеините?

Протеините са природно ценни макромолекули, които са консистенция от аминокиселини. Те изпълняват главна функция в стандартния развой и работа на човешкия организъм. На практика протеините изпълняват функцията на един от жизнените полагащи елементи на които и да е живи клетки. Дейностите , които изпълняват в системата , са жизнено полагащи и съвсем разнообразни . Водейки начало от характерно полагащи такива, имащи връзка с граденето на клетките, и довеждащи до образуването на самородни опори на организма и пренасянето на кислород до тъканите. Нашите организми имат способностите да синтезират голям брой от аминокиселините, имащи роля в формирането на протеините, но още такива трябва да поемаме от външни източници. Това могат да са продуктите , изпълнени с протеини, или множеството протеинови хранителни добавки, в продажба на пазара .

Основни функции на протеините

Протеините притежават разнообразни незаменими дейности в човешкия организъм . Ако се налага да сме точни, реално няма процес в организма ни, който да не е свързан с определен протеин. Характерите на протеините са значително различни , но ще направим опит да ги разделим в няколко базови групи.

– полагащи функции – конструктивните функции на протеините се различават от една тяхна много съществена черта . Именно възможността на протеиновите молекули да се събират едни с други , за да направят конкретните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са елемент от граденето и поддръжката формата на клетката, също и в нейната същностна организация . Значително важният изграждащ протеин в нашия организъм е колагенът. Той има значителна мисия в развоя на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от полагащо естество за скелетно-мускулния апарат и ниското им количество задължително довежда до наличието на деликатни ситуации в него.

– осигуряване на електролитния баланс – протеините освен това притежават немалко функции , във връзка с поддържането на електролитния баланс или pH баланса в системата. Храните и напитките , които приемаме всекидневно , умеят да развалят този баланс . А това е предпоставка за значителни хронични болести. Конкретно протеините предпазват организма ни от такова вредно въздействие , като помагат за изравняването на електролитния баланс.

– засилване на имунната система – може да бъде казано , че протеините са съществената хранителна единица, която поддържа нормалната дейност на имунната система. Коя е основната работа на човешката имунна система? Да праща антитела за противодействане на оказалите се в организма вируси и микроорганизми. Е, този тип антитела по своята в интерес на истината представляват протеини. Изхождайки от това следствие е от толкова бележито значение да снабдяваме имунната си система с потребното количество протеини, за да е способна тя да работи ефективно и да ни държи на страна от доста заболявания .

– транспортиращи функции – протеините играят важна роля и в доставянето на хранителни вещества в тялото . Те изпращат до клетките жизненоважни за тях съставки – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тези функции става възможно стигането на кислорода в клетката и също излизането на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които влизат в ролята на огромни стабилизатори в човешкия организъм, се наричат ензими. Те катализират функцията на разграждане на хранителните вещества до по-леки и усвоими елементи . Реално тези протеини съществено оптимизират времето за задействане дейността на храносмилане. Притежаването на потребното количество ензими в системата е от голямо значение, понеже при намаляването им може да се появят характерни усложнения с храносмилането.

– сигнални функции – като част от съединението на сложните биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в развитието на междуклетъчна и междутъканна комуникация . Всъщност, те изпълняват службата на същински вестоносци в човешкия организъм. Пример за такъв определен протеин е инсулинът, който има важна роля в синхронизацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от задачите на протеините, за които може би се говори най-малко. Всъщност редица от протеините изпълняват ролята на молекули, долавящи определен вид сигнали. Нормално подобни протеинови сензори са вътре в клетъчните мембрани. Тяхната мисия задача е да четат молекулните сигнали, постъпили от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко придвижване вътре в човешките клетки и органи става посредством т.нар. двигателни протеини. Точно това е валидно и обхватно за движенията на човека. Като вариант за двигателен протеин бихме могли да кажем доста . Той се помещава в мускулите и оказва влияние върху последователните им съкращения , чрез които се осъществява свиването на скелетната мускулатура и местенето на тялото в пространството.

– резервни функции – и не трябва да забравяме че, в определени положения е възможно протеините да бъдат консумирани от организма като главен ресурсен ресурс . Имаме предвид най-вече обстоятелства , когато човешкото тяло има недоимък на въглехидрати. Този вид протеини, изпълняващи запасна работа във връзка с набавянето на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 1 Най-добрите
протеини

В какви грамажи са ни потребни протеините?

Това е един реално наистина съществен проблем за протеините, който ще обясним . Фактически приемливите дневни дози протеини са вариращи за неактивни мъже и жени и за тези, които редовно спортуват в залата . Средно за обичаен дневен прием се разбира 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Тези количества протеин разбира се са съвсем оскъдни за мъже и жени , извършващи интензивни занимания. Наложително е приемането на по-мощни количества протеини, за да се застраховаме срещу катаболните процеси във връзка със загуба на мускулна маса, следващи след завършека на физическите изразходвания . Много добре разбирате , че стопяването на калории е реално кореспондиращо с редуцирането на цялостния калориен прием. Разбира се това не трябва да става за сметка на протеините. Точно обратното , приемането на на протеини е необходимо да остане на същите нива , а в други ситуация дори да се повиши . В добавка на това, че пази от катаболизъм, рутинният прием на протеини има термогенно действие , спомага за по-доброто храносмилане и поемане на положителните вещества и потиска апетита. Следователно ако залагате на интензивни спортове и потене във фитнеса, съобразете дозата протеини с физическото натоварване, на което се подлагате постоянно .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеините и спортуването

При комбинация с постоянни натоварвания, протеините осигуряват изключително добро влияние върху системата и цялостната физическа подготовка на човека . Приемане на хранителни вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е полезно да се осъществява около 2 часа преди съответното натоварване . В този ред ще се стимулира дейността на мускулен растеж и развитие след края на физическите тренировки . Смесицата от протеини и въглехидрати пък бави разхода на мускулния гликоген и редуцира щетите върху мускулната тъкан , породени от постоянното действие . Е, вече осъзнавате – ако например търсите подобрение на ефекта на напъните във фитнеса, завишаване на мускулното увеличение и развитие , също и засилване на възстановяващите дейности, протеините ще бъдат ваш неизменен помощник в осъществяването на тези планове .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и ефикасност на съответстващи цени

В асортиментите на Ready for life можете да откриете различни протеини и протеинови продукти, детайли от сериите на известни и наложени брандове за фитнес добавки. Те не само ще ви дадат хубаво оформено тяло, но и ще ви помогнат за поддържане изрядно здравословно състояние . Също така , при нас сте свободни да изберете тези качествени протеини на наистина изгодни ценови категории. Погледнете най-препопъчителните идеи от разреда „Протеини“, селектирани за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – стартираме с този висококачествен прахообразен протеин . Той има състав 87% суроватъчен протеин и е идеален за постоянно движещите се . Всяка порция на Blade Sport Protein Concentrate осигурява на тялото ви 21 грама протеин. В добавка , хранителната добавка съдържа значително количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Вероятно сте наясно , този вид аминокиселини, съчетани под цялостното съкращение BCAA, са действително от полза за който и да е постоянно трениращ човек . По какъв начин да използвате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка се поставя в 200-250 мл вода или мляко. Подобна мярка обикновено се приема преди и след активност , но за по-голям сигурност сте свободни да осъществите и още един прием при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – цялостно натурален гейнър, действащ за постоянно повишаване на мускулните нива . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко вида протеин с най-висока биологична стойност , стимулирайки силен анаболен ефект. В добавка , заради на въглехидратите, които съдържа , продуктът е и наистина чудесен източник на сила за системата на организма. Всяка порция от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа 56 грама протеин и около 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-добрите гейнъри разпространяващи се . Средно да се приема ½ количество сутрин ½ количество след дейност .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от първо качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С пълен протеинов продукт ще ви помогне да повишите мускулната си маса, както и да съхраните желаните мускули и след това . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е тестван от определение независими лаборатории и има необходимите документи за качество. Също и можете да намерите в прехласващи вкусове, включващи Шоколад и Бисквитки с крем. Наставляваме ви да изпивате 1 лъжица 25 грама при ставане на гладно и 1 лъжица след упражнения . За по-добри процеси , може да планирате и допълнително количество от протеиновия продукт преди спортуване или по-късно нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – утвърден протеинов продукт, принадлежащ към световна компания за спортни хранителни добавки Myprotein. Набавя на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured поддържа понижено състовяние на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и необходимите аминокиселини. Чудесен подбор както за професионалисти , така и за такива , които просто искат да поддържат здравословен начин на живот . 25 грама от праха се полага в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза препоръчително се взема до половин час след натовареност , но ако се нуждаете , можете да я осигурявате и по всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – подобен вариант под името Myprotein, което този път е насочено към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смес от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на тялото над 22 грама протеин на прием , както и целия списък от есенциални аминокиселини. Продуктът има изключително благоприятно въздействие върху изграждането на мускулната маса и дейностите на набавяне на основните хранителни витамини от човека. Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се прибавя в 150-250 мл вода или сок, като е хубаво да се приемат 2 или 3 такива течности дневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – подходящ както за ежедневно трениращи , така и за хора които желаят да вдигнат обичайния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и единствено първостепенни протеин изолат и хидролизат от гарантирани източници. Всяко количество от 25 грама набавя на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Дозата забързва прогреса на изчистената мускулна тъкан и осигуряването на анаболните развития в системата . Препоръчване ежедневно да се планират по 2 дози – 1 при събуждане и 1 след натоварване.

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с издържани протеини от пет групи източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, нужни за скоростното и полезно натрупване на активна мускулна маса. Разбира се и , протеиновият продукт съществува в прекрасни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря веднага във вода. Подобно на предния вид, се пият по 2 дози дневно – 1 сутрин и 1 след трениране .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за финал презентираме една протеинова разновидност от британската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той помага за лесното и съществено покачване на мускулна маса, едновременно и по-ефективното възстановяване на тялото след натоварени тренировки . Няма лактоза, а стойностите на захар и мазнини вътре са наистина ниски . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и голям хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Хубаво е да се приема по 1 доза сутрин и 1 доза след активности . Ако желаете най-добри влияния, можете да планирате и още една доза от протеиновия продукт измежду захранванията.

Разлистете каталога на Ready for life и се спрете на най-класните протеинови продукти на значително изгодни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Каква е същността на протеините?
Основни функции на протеините
В какви грамажи са ни потребни протеините?
Протеините и спортуването
Протеините на Ready for life – качество и ефикасност на съответстващи цени

Leave a Reply