Какво трябва да имаме предвид за различните видове автогуми съобразно стандартите на автомобила ви

Какво трябва да имаме предвид за различните видове автогуми съобразно стандартите на автомобила ви

Автогумите със сигурност са едни от най-значимите елементи за вашия автомобил. Вашите автогуми изпълняват службата за създаването на максимална лекота и комфорт при управлението на автомобила , и дават гаранция за безопасността , спрямо автогумите, както на шофьора , така и на всички наоколо. Когато искате да осъществите тези идеи обаче, е необходимо да заложите на удачните автогуми. В продължението на написаното ще ви предоставим информация за причинните фактори, които е добре да бъдат разгледани под внимание при спирането в избора . Като допълнение, ще ви изброим няколко ценни наставления нужни при следходните действия по поставяне, така че всичко да протече по наистина най-гладкия и благонадежден начин за вас.

Експресна доставка

– пристигането на поръчките от сайта ни в много случаи се реализира още в рамките на следходния работен ден. Случайно ако вашият тип гуми не съществува в склада ни и е нужно в момента да се докара от Германия, интервалът е до 10 работни дни.

Достъпи стойности

– в интернет страницата ще се натъкнете на автогуми на много ниски и удобни за купувача цени. Експертите ни ежедневно следят новостите на българския пазар в това отношение , за да постигне сигурна полза за постоянните ни клиенти .

Най-добрите автогуми 1
Най-добрите автогуми

Как да изберете подходящите автогуми?

Добре е при подбора на автогуми да се знаят няколко доста съществени условия и характеристики . Тези фактори ще ви помогнат да разберете кои са най-подходящите и съответстващи автогуми за вашето возило. Те започват от размера и различните показатели на автогумите, и достигат до категории като тяхната цена и роля. По-нататък в статията ще узнаете това , което трябва ви се изясни за тези условия , имащи главна роля в момента на закупуване .

# Значими данни , да предвидим в закупуването на автогуми

Размер – размерът естествено е една от първите характеристики, които трябва да се планират. За всяка разновидност кола си има съобразен размер автогуми, често отбелязан в нейното упътване. Не забравяйте да прегледайте това съдържание и имайте предвид дадените в него параметри. Спирането на неподходящ за автомобила ви размер автогуми е възможно да нанесе няколко недобри ефекти при шофиране , като например извънредна консумация на енергия , стържене при извивки на пътя и т.н.

Товарен и скоростен индекс – два поакзателя, които също са от огромно значение в процеса на закупуване на автогуми. С какво по-точно се свързват те? Товарният индекс е показател за тежестта , която съответната автогума е в състояние да издържи . От друга страна пък скоростният индекс предоставя максимално пределна скорост за дадената автогума. Или по друг начин казано, товарният и скоростният индекси посочват ограниченията при функционирането на примерните видове и модели автогуми, с които всеки един управляващ е задължен да да се придържа .

Функция – под „функция“ разбираме в какви пътни условия най-често ще се прилагат конкретните автогуми. Променящата се ситуация на шосето иска и уникални специфики и черти от страна на автогумите. Автогумите, създадени за действие в градски условия , могат да осигуряват по-ниски нива на консумация на гориво и възможно най-кратък спирачен път. Ако редовно пътувате по магистрали или други главни пътища, значими за избора на автогуми са тяхната устойчивост на високи скорости, максималното сцепление с пътната настилка и придружаващия го комфорт при управление.

Стойност – напълно допустимо колкото по-хубави автогуми смятате да сложите на използваното от вас превозно средство, толкова по-висока цена ще трябва да платите за тях. Въпреки всичко проучете в подробности за какъв точно автомобил търсите , в каква среда ви се налага да го управлявате и кои детайли на автогумите са от належаща потребност за вас. С този метод ще сполучите да имате най- доброто и задоволително за вас съотношение между цена и качество при пазаруването на автогуми.

Изключително качествени автогуми 2
Изключително качествени автогуми

Летни автогуми

– отговарят точно на температурните условия по време на слънчевия пролетно – летен етап в страната . Материалите , от които са създадени те, не допускат изтриване при силни скорости, както и инциденти поради горещините . Монтирайки на автомобила си летни автогуми, бихте могли да бъдете спокойни, че те ще се съхранят в много добро състояние за значително дълъг времеви отрязък.

Универсални автогуми Продавани с умисъл да се избегне мъчителната и непоносима за немалко водачи на автомобили подмяна на автогумите на всеки шест месеца. Дори и да не са способни напълно да компенсират зимните или летните такива, те комбинират голяма част от характеристиките на двата вида и предоставят постигането на необходимте равнища на сигурност при шофиране . От една страна всесезонните автогуми предоставят изрядното шофиране през зимата, а от друга – са устойчиви на познатите летни горещини.

Качествени автогуми 3
Качествени автогуми

Автогуми – начини за монтиране

Абсолютно нормално след закупуването на чисто нови автогуми, е време и за поставянето им на вашето превозно средство. Когато този момент настъпи все още има няколко полезни методи , които би било хубаво да практикувате . Запознайте се кои са те в продължението на тези редове :

обърнете се към специалисти – монтажът на автогуми е действие, което е препоръчително да се извършва само и единствено от професионалисти , работещи в професионални сервизи. Не импровизирайте да осъществявате експерименти на своя глава , защото всяка неправилно монтирана автогума е възможно впоследствие да бъде причина за някои неприятни неприятности по пътя.

задните автогуми в изрядно състояние – задните колела по принцип не се обвързват с кормилното управление на колата , което прави сцеплението с настилката доста по-сложно . Заради това е препоръчително отзад да да се прикачат най-новите или намиращите се в най-добро състояние автогуми за да се осигури максимален контрол върху превозното средство и отстраняването на затормозяващите моменти при управление .

Оферти за автогуми 4
Оферти за автогуми

Наставления след съставянето на монтажа на автогумите

какво следва – след монтажа , не спирайте редовно да следите състоянието на автогумите. Не забравяйте да проследявате видими изменения в налягането им, външни дефекти , усложнения и сходни потенциално не много хубави знаци . Акозабележите такива , веднага помислете за решение , за да си обещаете спокойствието на пътя .

Предлагаме ви да видите нашите разновидности на автогуми

Вижте каталога на сайта ни и намерете прилягащите автогуми за съответния автомобил! Разгледайте и всички наши предложения:

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
мото гуми
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Вижте каталога ни с автогуми 5
Вижте каталога ни с автогуми
Голямо разнообразие автогуми 6
Голямо разнообразие автогуми
Качествени автогуми 7
Качествени автогуми
Оферти за автогуми 8
Оферти за автогуми
Вземете автогуми 9
Вземете автогуми

Експресна доставка
Достъпи стойности
Как да изберете подходящите автогуми?
Летни автогуми
Автогуми – начини за монтиране
Наставления след съставянето на монтажа на автогумите
Предлагаме ви да видите нашите разновидности на автогуми

Leave a Reply